Close

Mletí kávy

mlynek kávy

Pár slov k mletí kávy

Jeden z nejdůležitějších parametrů pro spávnou přípravu. I tu nejlepší kávu na světě si můžeme pokazit, pokud ji špatně nameleme. Při přípravě espressa je důležítý protitlak v páce. Pokud bude káva namletá více hrubě, káva vám proteče moc rychle a nevezme všechny chutě, oleje, kofein, prostě vše co v šálku potřebujete. Naopak když je namletá moc jenmně, káva nechce protéci, nebo teče až po delší době a káva je přeextrahovaná ….Je třeba najít stupeň mletí, ať vám to teče správně. Nejlepší je když za 25 – 30 vteřin máte 30 ml kávy. V kavárně se mlýnky upravují každý den, ale i několikrát za den. Je jasné, že tohle v domácích podmínkách nelze, ale najít nějaký kompromis je vhodné. K mletí kávy doma postačí i ruční mlýnky, kterých je dnes na trhu mnoho (např. Porlex Tall, Comandante…).